Katso sijaintimme kartalla
 
 
                                       Tietosuojaselosteemme (GDPR)    löydät tästä                                     
 

Yleistä lääkehoitotietoa

Vanhentuneita ja pilaantuneita lääkkeitä ei saa käyttää, eikä niitä kannata säilyttää kotona. Ne voi viedä lähimpään apteekkiin, josta ne toimitetaan ongelmajätelaitokselle. Lääkejätteitä ei saa hävittää tavanomaisen kotitalousjätteen mukana.

Toimi näin, kun viet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi:
1. Jätä lääkkeet alkuperäisiin pakkauksiinsa. Tabletit tulee jättää folioliuskoihin tai purkkeihin.
2. Jodia sisältävät lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä lääkeruiskut ja -neulat täytyy pakata erilleen muista jätteistä.

Kaikkiin lääkepakkauksiin on merkitty viimeinen käyttökuukausi (esim. 03-2004). Tämä kestoaika koskee ohjeen mukaan säilytettyä, avaamatonta lääkepakkausta. Kiinteät lääkemuodot kuten esim. tabletit ja kapselit säilyttävät ominaisuutensa mainittuun käyttökuukauteen saakka avattuinakin. Viimeisen käyttökuukauden jälkeen lääkettä ei saa käyttää.

Lue lisää...

Lääkkeestä saa eniten hyötyä kun sitä käyttää ohjeen mukaan ja oikein säilytettynä. Lääkkeen säilyminen käyttökelpoisena koko pakkauksessa ilmoitetun sallitun käyttöajan riippuu säilytyspaikasta. Lääkkeen säilyvyyteen vaikuttavat etenkin seuraavat tekijät:

Lue lisää...

Suuri osa lääkkeistä nautitaan suunkautta. Lääkkeiden ja ravinnon samanaikaisen nauttimisen välillä saattaa olla vuorovaikutuksia, jotka muuttavat lääkityksen tehoa, alkamisnopeutta ja vaikutuksen kestoa.

Lue lisää...

Monien tilapäisten ja lievien oireiden hoitoon voi käyttää ilman reseptiä saatavia lääkkeitä. Niitä kutsutaan nykyisin itsehoitolääkkeiksi ja niitä saa vain apteekista. Apteekin henkilökunta opastaa itsehoidon ongelmissa ja arvioi tarvetta hakeutua lääkäriin.

Lue lisää...

Lääkekaapissa pidetään jatkuvaan käyttöön tarkoitettuja, huoneenlämmössä säilytettäviä lääkkeitä, joita ikäihmisellä on yleensä useita.

Lue lisää...

Ajankohtaista

Potilaan Lääkärilehti

Kela tiedottaa